Pamatlīdzekļi, to uzskaite un nolietojums - Sproģe, Anna (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā tiek apskatīta aktuāla tēma jebkurai sabiedrībai, kur ir pamatlīdzekļi. Ikvienas sabiedrības galvenais mērķis – nodrošināt peļņu un turklāt – pēc iespējas lielāku. Diplomdarbā ir apskatīti pamatlīdzekļi, to uzskaite un nolietojums. Tiek pievērsta uzmanība sekojošam problēmam: pamatlīdzekļu atzīšana un klasificēšana, pamatlīdzekļu nolietojums (finanšu grāmatvedība un nodokļiem), pamatlīdzekļu uzskaite un kontrole (analītiska uzskaite un inventarizācijas), dažādi darījumi ar pamatlīdzekļiem (maiņa, saņēmtais finansiālais atbalsts, dāvinājumi un ziedojumi), pamatlīdzekļu noma un atsavināšana (pārdošana un likvidācija). Darbā apjoms ir 48. lpp, 11. tabulas un 2. attēli. Darbā izstrādē izmantota macību un zinātniska literatūra, LR likumi, MK noteikumi, LGS un SGS, periodiskie izdevumi un internēta resursi.

Work examines hot topic for any company, which has fixed assets. For any company's main goal - to provide a profit, and besides - the maximum possible. Diploma is addressed in fixed assets, the accounting and depreciation. Also focus on two issues: the recognition and classification of assets, depreciation of fixed assets (financial accounting and tax), asset tracking and control (analytical records and inventory), the various transactions in capital assets (exchange, received financial support, gifts and donations) of fixed rent and the alienation (sale and liquidation). The work volume is 48 p., 11. table and 2. images. The paper used in the development of educational and scientific literature, RL laws, Cabinet regulations, LAS and IAS, periodicals and Internet resources.
Accounting tangible fixed assets and depreciation
Keywords: Ekonomika