Apstākļa vārda lietojums rakstos par mūsdienu tehnoloģijām - Ciemiņš, Raitis (Latvijas Universitāte, 2022)
Šī darba mērķis ir analizēt apstākļa vārdu lietojumu rakstos par mūsdienu tehnoloģijām. Modernās tehnoloģijas mūsdienās ir neatņemama dzīves sastāvdaļa; uzzināt, kā tiek izmantoti apstākļa vārdi un kādas ir to funkcijas rakstos par modernajām tehnoloģijām, varētu būt aktuāli angļu valodu studējošajiem. Kopumā tika izvēlēti trīsdesmit raksti par mūsdienu tehnoloģijām un apstākļa vārdi tajos tika analizēti, pamatojoties uz to semantiku un gramatisko funkciju. Pētījumā izmantotā metodes bija kritiska publicēto materiālu analīze un biežuma analīze. Rezultāti liecina, ka apstākļa vārdu lietojums ir vidēji līdz 3,51% un visizplatītākais lietotais apstākļa vārdu veids ir mēra apstākļa vārdi. Analizējot, kādu funkciju apstākļa vārdi pārsvarā pilda, tika secināts, ka 65% gadījumos tie papildina un modificē darbības vārdus

The current thesis aims to analyse the use of adverbs in the articles on modern technology. The topic would be relevant because modern technology is a large part of our life. Seeing how adverbs modify words and what is the grammatical function they provide in articles on modern technology could be of interest to people who study the English language and adverbs. In total thirty articles on modern technology were chosen and adverbs were analysed based on their semantic classification and grammatical function. The research methods employed were critical analysis of the published sources on the research topic and frequency analysis. The results show that the use of adverbs averages to 3.51% and the most common adverb type that was used was adverbs of gradation. When analysing what function adverbs mostly provide it was deducted that in 65% of the cases they modify verbs.
Use of Adverbs in the Articles on Modern Technology
Keywords: Valodniecība; Apstākļa vārds; raksts; modernās tehnoloģijas; biežuma analīze