Datu plūsmu attēlošanas sistēma - Kakste, Norberts (Latvijas Universitāte, 2017)
Šis kvalifikācijas darbs apraksta izstrādātu Datu plūsmu attēlošanas sistēmu, kuras mērķis ir lietotāja specificēto datu plūsmu datu attēlošana un datu plūsmu parsēšanas serveru izveidošana (ģenerēšana). Sistēmā ir iespējams specificēt datu plūsmas shēmu – kā plūsma tiks iesūtīta un saglabāta, kā arī uzstādīt diagrammu, tabulu un statistikas attēlošanu specificētajiem datiem no datu plūsmas. Datu plūsmu parsēšanas serveru izveidošana un palaišana notiek automātiski, lai lietotājam atvieglotu saskarsmi ar sistēmu. Dati ir pieejami gan vizuālā veidā, izmantojot tīmekļa pārlūku, gan arī izmantojot programmatūras saskarni (API), no kuras datus var iegūt neapstrādātā veidā, tālākiem nolūkiem. Programmatūras izstrāde ir dokumentēta, iekļaujot prasību specifikāciju, testus un pašu projektējumu.

The purpose of this document is to document and describe Data stream presentation system, which purpose is to presentate user specified data presentations and to generate data stream parsing servers. In the specified system it is possible to define data stream schemes, and to use these schemes to define diagramms, tables and statistics from user specified scheme fields. Stream data is available in two formats, web view where you can see the visual representation of the data, and API endpoints where you can query the specified data. The development of the system is documented in the system specification, tests and the whole project.
Data stream presentation system
Keywords: Datorzinātne; datu plūsmas; datu attēlošana; shēmas; serveru ģenerēšana