Pāreja no sekulārisma uz sakralitāti Pītera Bergera darbos. - Iļjenkovs, Raitis (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba „Pāreja no sekulārisma uz sakralitāti Pītera Bergera darbos” uzmanības centrā ir Pītera Begera (Peter Berger) darbos sniegtais sekulārisma un sakralitātes attiecību skaidrojums. Darba gaitā tiek aplūkots, kā Pīters Bergers savā socioloģiskajā analīzē pāriet no tēzes, ka modernitātes un to pavadošā plurālisma ietekmē indivīdu apziņa un institucionālās struktūras neizbēgami zaudē reliģiskās references sfēru, uz secinājumu, ka šo sfēru un tās funkcijas pārņem ikdienas dzīves aspektu sakralizācija. Līdzas sekošanai P. Bergera pārdomu gaitai, tiek pievērsta uzmanība arī kontekstam un jau esošām idejām, uz kurām balstās autors, kā arī tām, kas nav tieši saistītas ar P. Bergeru, lai saprastu vai sekularizācijas teorija saglabā savu skaidrojošo potecniālu 21. gadsimtā.

Bachelor thesis „Transition from secularism to sacrality in works of Peter Berger” deals with the issue of relationships between secularism and sacrality in way that it is layed out in the Peter Berger theoretical approach. This thesis looks at the way how Peter Berger in his sociological analysis switches from statement that modernity and pluralism has shaped consciousness and social institutions in a way that all religious realm of reference has been lost to a conclusion that this realm previously held by religion is now being occupied by sacralization of aspects of every day life and subjectivity.. Beisdes of the inquiry of particular works of Peter Berger, attention will be payed to context and already existing ideas that has influenced him or was influenced by him as well as those without relation to Peter Berger in order to find out whether or how secularization theory can be viewed as valid in 21th century.
Transition from Secularism to Sacrality in Works of Peter Berger.
Keywords: Filozofija