Tiesiskās aizsardzības līdzekļu piemērošanas problēmas ierēdņa prettiesiskas atbrīvošanas gadījumā - Voiciša, Andra (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darbā “Tiesiskās aizsardzības līdzekļu piemērošanas problēmas ierēdņa prettiesiskas atbrīvošanas gadījumā” izpētīti jautājumi saistībā ar prettiesiski atbrīvotu valsts civildienesta ierēdņu atjaunošanu dienestā un šīm personām piešķiramo kaitējuma atlīdzinājumu. Darba mērķis ir padziļināti analizēt jautājumus, kas saistīti ar tiesību aizsardzības līdzekļu piemērošanu prettiesiski atbrīvotām personām, lai atklātu ar šo tiesību institūtu saistītos problēmjautājumus. Darba ietvaros analizēts prettiesiski atbrīvotu ierēdņu atjaunošanas process. Īpaša uzmanība darba izstrādē pievērsta tiesu prakses izpētei attiecībā uz zaudējumu un nemantiskā kaitējuma atlīdzināšanu lietās par ierēdņu prettiesisku atbrīvošanu no valsts civildienesta, lai izdarītu atlīdzinājumu piešķiršanas procesā ievērojamo principu apkopojumu.

Master thesis “Remedy application problems in case of unlawful dismissal of public servant” shows research of issues in connection with unlawfully dismissed public servants’ reinstatement into civil service and damages regarding unlawful dismissal. The aim of this study is to thoroughly analyse problems regarding application of remedies to unlawfully dismissed persons and to discover related issues. The study shows analysis of unlawfully dismissed public servant’s reinstatement process. Special attention is shown to analysis of case-law regarding remedies and non-pecuniary damages in cases of public servants’ unlawful dismissal from civil service, to show applicable principles in compensation process.
Remedy application problems in case of unlawful dismissal of public servant
Keywords: Juridiskā zinātne; civildienests; ierēdnis; prettiesiska atbrīvošana no dienesta; tiesību aizsardzības līdzekļi; atjaunošana dienestā