Skolas māsa veselības aprūpes sistēmā - Sietpine, Iveta (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbā vēsturiskā skatījumā tiek aprakstīta skolas māsas profesijas attīstība veselības aprūpes sistēmā Latvijā. Darbā tika apkopota literatūra par skolas māsas profesionālo attīstību veselības aprūpes sistēmā. Veiktas intervijas. Apkopoti intervijas rezultāti. Darbā tika izmantota kvalitatīvā pētniecības metode. Darba rezultāti sniedz ieskatu par skolas māsu profesijas attīstības gaitu un turpmākām perspektīvām. Atslēgvārdi: Skolas māsa, Skolas ārsts, Profesionālā attīstība.

The Bachelor's Paper describes the development of school nurse profession in Health Care System in Latvia in historical perspective. The literature about school nurse professional development in Health Care System was summarized in The Paper. The interviews were done. The results of the interviews were summarized. The quality research method was used in the Paper. The results of work give insight into the process of school nurse profession development and future perspective. Key words: School nurse, School doctor, Professional development.
School nurse in health care systems
Keywords: Medicīna