SIA "ASCOR" darbības izvērtējums un attīstības iespējas Ventspils pilsētā - Semjonova, Irina (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba autore: LU profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas Komercdarbība un uzņēmuma vadība studente Irina Semjonova. Bakalaura darba zinātniskā vadītāja: lektore, Mg.psych. Ruta Karloviča Bakalaura darba tēma: SIA “ASCOR” darbības analīze un pilnveidošanas iespējas Ventspils pilsētā Bakalaura darba mērķis: pamatojoties uz SIA „ASCOR” darbības analīzi, izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma pilnveidošanai. Izmantojot vispārpieņemtas pētījumu metodes (teorētiskās, empīriskās un datu apstrādes) bakalaura darba: –pirmajā nodaļā, pamatojoties uz teorētiskajiem avotiem, tiek pētīti uzņēmuma darbības vides ietekmējošie faktori un raksturotas to izpētei izmantojamās metodes; –otrajā nodaļā tiek raksturota SIA „ASCOR” darbība, pamatdarbības virzieni, noteikti galvenie uzņēmuma darbību ietekmējošie ārējās un iekšējās vides elementi, tiek izstrādāta SVID analīze un izveidota klientu aptauja, kā arī tiek analizēta uzņēmuma finansiālā darbība. –trešajā nodaļā tiek izvērtētas SIA „ASCOR” pilnveidošanas un attīstības iespējas Ventspils pilsētā. Pētījuma periods: 2013. - 2017. gads. Par pētījuma avotiem ir izmantotas datu bāzes un akadēmiskā literatūra (t.sk., , Lursoft, LR CSP dati), Latvijas Republikas likumdošanas normatīvie akti, informācija no interneta resursiem un SIA „ASCOR” publicētie un nepublicētie materiāli. Bakalaura darba apjoms ir 60 lpp. Pētījuma raksturošanai darbā iekļauti 28 attēli un 7 tabulas, 10 secinājumi, 7 priekšlikumi, 4 pielikumi. Pētījuma teorētiskā bāze balstās uz izmantotiem 27 avotiem.

Bachelor’s thesis author: Latvian University student Irina Semjonova. Limited Liability Company ‘’ASCOR’’ operating a retail business is studied in this thesis. The theme of Bachelor’s thesis: Analysis of the SIA “ASCOR” operations and optimization capacities in the city of Ventspils. The goal of the thesis: to work out further company operations optimization suggestions based on the results of the analysis. The following tasks are set to achieve the goal: –In the first chapter the author is studying business operations and financial analysis theoretical aspects. –In the second chapter the company operations are analyzed, company external and internal environments are studied, SWOT analysis is performed and customer’s questionary is prepared as well as financial activity is analyzed. –In the third chapter SIA “ASCOR” development capacities in the city of Ventspils are studied. The study period: 2013-2017 years. The thesis consists of 3 chapters, 11 subchapters, 10 conclusions, 7 suggestions, 7 tables, 28 pictures and 4 supplements are included. The thesis is based on 27 literary sources and other sources analysis. The thesis volume is 60 pages.
Analysis of the SIA "ASCOR" operations and optimization capacities in the city of Ventspils
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; uzņēmums; veikals; vadītājs; saimnieciskā; darbība