Slovēnijas un Latvijas pievilcības komercdarbībai analīze - Tikunova, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba „Slovēnijas un Latvijas pievilcības komercdarbībai analīze” mērķis ir izanalizēt Slovēnijas un Latvijas pievilcību komercdarbībai, kā arī pārejas periodā realizēto reformu ietekmi uz mūsdienu valsts ekonomisko stāvokli. Lai sasniegtu šo mērķi, tika izveidota attiecīga darba struktūra. No teorētiskās puses pirmajā nodaļā tiek apskatīta starptautiskā uzņēmējdarbība, tās vide, to ietekmējošie faktori. Tiek izcelti rādītāji, ar kuru palīdzību uzņēmēji var spriest par valsts pievilcību investīcijām un biznesam, kā arī prognozēt nākotnes situāciju.Lai labāk izprastu mūsdienu situācijas aspektus, otrajā nodaļā autore pievērsās pārejas periodā realizētām reformām, kā arī situācijām dažādās ekonomikas sfērās, kas pastāvēja pirms neatkarības iegūšanas. Trešajā nodaļā tiek aprakstīta un analizēta mūsdienu ekonomiskā situācija un valsts pievilcība komercdarbībai.Darba nobeigumā tiek izdarīti secinājumi par veikto analīzi, kā arī sniegti priekšlikumi ekonomiskās un uzņēmējdarbības vides situācijas uzlabošanai abās valstīs.Darbā ir 85 lappuses, 17 attēli, 5 tabulas, 2 pielikumi.

The goal of the bachelor thesis „The Analysis of Slovenia and Latvia in Terms of Attractiveness for Business” is to analyze the attractiveness of Latvia and Slovenia for business, as well as the influence of the transition reforms on the present day economic situation. There have been made a further structure of a paper to reach this goal. The international business theory is provided in the 1st part of thesis covering the international business environment and factors affecting it. Also ratios and indexes are highlighted, according to which entrepreneurs can decide about the country’s attractiveness for investment and business operations, and make broadcasts for the future situation.For the better understanding of the up-to-date situation the author in the 2nd part focuses on the transition period reforms, as well as situation of different aspects of the economy before obtaining the independence. There is the present economic situation and business environment discussed in the 3rd part of the paper. At the end of the bachelor thesis conclusions are made on the basis of made analysis, as well proposals are given for improving the situation of the economic and business environment in both countries. The paper consists of 85 pages, 17 images, 5 tables, 2 appendixes.
The Analysis of Slovenia and Latvia in Terms of Attractiveness for Business
Keywords: Vadībzinātne