Jauni datu formāti – jaunas iespējas bibliotēkām - Valdovska, Laila (My University, 2006)
LU Bibliotēkas semināra “Datu konversija: problēmas, iespējas, risinājumi“ (2006.gada 7.aprīlis) materiāli.
Prezentācijā apskatīti datu formāti, kurus var izmantot bibliotēkas informācijas atspoguļošanai e-vidē: MARC formāti, XML tehnoloģijas, Dublin Core metadati, FRBR, XOBIS, jaunā Google iniciatīva Google Scholar.
Keywords: MARC formāts; XML tehnoloģijas; XML pielietošanas veidi; XOBIS; FRBR; Dublin Core metadati; Google Scholar