Patvēruma meklētāju un bēgļu tiesības Eiropas Cilvēktiesību konvencijas kontekstā - Groza, Dāvids (Latvijas Universitāte, 2019)
Darbu izstrādāja Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Tiesību zinātņu bakalaura 3. kursa students Dāvids Groza. Darba tēma – “Patvēruma meklētāju un bēgļu tiesības Eiropas Cilvēktiesību konvencijas kontekstā.” Darba mērķis ir analizēt svarīgākos Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumus par patvēruma meklētāju un bēgļu tiesībām un to izveidoto tiesu praksi šajā jomā kopš 2015. gada straujā patvēruma meklētāju un bēgļu skaita pieauguma Eiropā. Darbā veikta vispārēja Eiropas Cilvēktiesību konvencijas un Eiropas Cilvēktiesību tiesas izveidotās tiesu prakses apskate, kā arī jaunāko un nozīmīgāko Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu bēgļu un patvēruma meklētāju tiesību jomā apskate. Ņemot vērā atklāto informāciju, tiek veikti secinājumi.

The thesis was developed by Dāvids Groza, 3rd year student of the Bachelor of Laws of the Faculty of Law of the University of Latvia. Theme: "The rights of asylum seekers and refugees in the context of the European Convention on Human Rights." The aim of the work is to analyze the most important judgments of the European Court of Human Rights on the rights of asylum seekers and refugees and their case law in this field since 2015, with the growing number of asylum seekers and refugees in Europe. A general review of the European Convention on Human Rights and the European Court of Human Rights judgments regarding the rights of refugees and asylum seekers has been carried out, as well as a review of the latest and most important judgments of the European Court of Human Rights in the field of refugee and asylum seeker rights. Taking into account the information found, conclusions are drawn.
The rights of asylum seekers and refugees in the context of the European Convention on Human Rights
Keywords: Juridiskā zinātne; patvēruma meklētāji; bēgļi; Eiropas Cilvēktiesību konvencija; Eiropas Cilvēktiesību tiesa