Priekšlikumi lidostas pilsētas plānošanai starptautiskās lidostas "Rīga" un Skultes ciema telpā - Šterns, Jurģis (Latvijas Universitāte, 2017)
Lidostas attīstībai ir izstrādāti dažādi telpiskās plānošanas dokumenti, taču nevienā no tiem nav skatīta lidosta kontekstā ar tās apkārtni un telpisko struktūru. Arī aktuālais lidostas attīstības plāns (Starptautiskās lidostas «Rīga» attīstības plāns 2012.-2036.gadam) pēc būtības ir sava veida biznesa plāns apvienojumā ar tehnisko plānojumu, vadlīnijas lidostas un tās teritorijas attīstībai tās iekšienē. Līdz ar to, netiek apskatīta lidostai pieguļošā zona, kas atrodas žogam otrā pusē. Lidostas skrejceļš ir atbrīvots no nodokļu maksāšanas, tomēr pārējais viss saistībā ar nodokļiem, otrpus lidostas žogam ir zem Mārupes pašvaldības kontroles. Maģistra darba mērķis ir – analizēt Starptautiskās lidostas «Rīga» Skultes ciema apkārtni kā lidostas pilsētas potenciālo paplašinājuma teritoriju Mārupes novadā, izstrādāt priekšlikumus potenciālās lidostas pilsētas attīstībai nākotnē un izpētīt priekšnoteikumus, kas jāņem vērā integrējot apdzīvojuma struktūru un lidostas teritorijas saskarsmes zonu. Maģistra darbs ir rakstīts latviešu valodā un sastāv no 1 (viena) sējuma. Maģistra darba tekstuālā daļa izklāsīta kopā uz 83 (astoņdesmit trīs) lapām. Darbs sastāv no 5 (piecām) nodaļām, tajā ir iekļauti 16 attēli, secinājumi, izmantotās literatūras un avotu saraksts. Maģistra darbam ir 5 (pieci) pielikumi.

There are many spatial planning documents about developing the Riga International airport, but none of them says how to develop airport in conjunction with its surrounding neighborhood. Development plan of Riga International Airport 2012-2036 (Starptautiskās lidostas «Rīga» attīstības plāns 2012.-2036.gadam) as it is essentially also says some ideas as a Business Plan joint with Technical plan, guidelines how to develop airfield area within the territory). Thereby, the airport contiguous zone that is on the other side of the fence is out of range. On the one hand – there are no taxes set to the Riga International Airport runway land. However, on the other hand, despite the runway taxes privilege, everything else relating to land taxes on the other side of the airport fence is under control of Marupe municipality. The aim of Master’s Thesis is to – analyze Riga International Airport (RIX) Skulte village surroundings as a potential airport city expansion area in Marupe municipality. To work out proposals for potential future development of airport city and explore preconditions that needs to be taken into account about integrating airport and settlement structure contact area. Master’s Thesis is written in Latvian language, it consists of one tome. Research text consists of 83 (eighty three) pages. Research table of contents consists of 5 chapters, 16 images, conclusions, references and source list, also it has 5 attachments.
Proposals for airport city planning in the area of international airport "Rīga" and Skulte village
Keywords: Arhitektūra; Marupes novads; Skulte; lidosta; lidostas apkārtne; lidostas pilsēta