Kriminālsods- probācijas uzraudzība - Štrausa, Klinta (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba „Kriminālsods – probācijas uzraudzība” tēma ir aktuāla, jo no 2022.gada 1.janvāra Krimināllikumā veiks izmaiņas, probācijas uzraudzību nosakot kā pamatsodu un papildsodu. Darba mērķis ir analizēt probācijas uzraudzības regulējumu Latvijā un salīdzināt ar regulējumu ārvalstīs. Darbā rasti priekšlikumi probācijas uzraudzības pilnveidošanai, piemēram, papildināt Latvijas Sodu izpildes kodeksu, paredzot, ka probācijas uzraudzības laikā notiesātajam var piemērot pienākumus, kas nav noteikti likumā. Darba uzdevumi ir izpētīt probācijas uzraudzības institūta attīstību, analizēt probācijas uzraudzības tiesisko regulējumu Latvijā, pētīt tiesu praksi un izanalizēt tiesisko regulējumu ārvalstīs.

The topic of the bachelor's thesis - “Criminal sentence - probation supervision” is topical, because from January 1st, 2022, changes will be made in the Criminal Law, defining probation supervision as a basic punishment and an additional punishment. The aim of the bachelor’s thesis is to analyze the regulation of probation supervision in Latvia and to compare it with the regulation abroad. The paper finds proposals for the improvement of probation supervision, for example, to supplement the Latvian Penitentiary Code, providing that during probation supervision a convict may be subject to obligations that are not specified by law. The tasks are to study the development of the probation supervision institute, to analyze the legal regulation of probation supervision in Latvia, to review court practice and to study the legal regulation abroad.
Criminal sentence- probation supervision
Keywords: Juridiskā zinātne; probācijas uzraudzība; papildsods; pamatsods; resocializācija; Krimināllikums