Novadpētniecība Dagdas pilsētas kultūras vēsturē 18. - 19. gs. - Leonoviča-Batņa, Ineta (Latvijas Universitāte, 2011)
Pētījuma temats ir „Novadpētniecība Dagdas pilsētas kultūras vēsturē 18. – 19. gs.”. Darba galvenā problēma ir informācijas trūkums par Hilzenu un Buiņicku dzimtām Dagdas novada tautas bibliotēkā novadpētniecības krājumā. Pētījuma mērķis ir veikt Dagdas pilsētas kultūras vēstures izpēti, pievēršot padziļinātu uzmanību Hilzenu un Buiņicku dzimtām, to pārstāvjiem, viņu darbībai un sasniegumiem, kas vērsa Dagdu par kultūras centru. Darba gaitā tika analizēti dokumenti par Hilzenu un Buiņicku dzimtām, apkopta informācija par abām dzimtām, tās pārstāvjiem un viņu darbību.

The research topic is „The local studies of the Dagda town cultural history 18th – 19th century”. The main problem of the work is a lack of information about Hilzens’ family and Buinicki’ family in Dagda district folk library local study collection. The aim of the research is to study Dagda cultural history paying special attention to the Hilzens’ and Buinicki’ families, its representatives, their activities and achievements, which turned Dagda into cultural center. In the process of work were analysed documents about the Hilzens’ family and Buinicki’ family summarized information about both families, its representatives and their activities.
The local studies of the Dagda town cultural history 18th - 19th century
Keywords: Bibliotēkzinātne