Spraudņa izstrāde Bentley Microstation programmatūrai - Liekniņš, Dāvis (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba “Spraudņa izstrāde Bentley Microstation programmatūrai” mērķis ir izstrādāt spraudni, kas nodrošina savietojamību starp divām sistēmām: KIP - klienta izstrādātu punktu mākoņu datu glabāšanas, organizēšanās un apstrādes programmatūru ar Bentley Microstation – profesionālu CAD projektēšanas un modelēšanas programmatūru. Izstrādātais spraudnis sniegs lietotājiem vienkāršu un ērtu risinājumu 3D punktu mākoņu datu pārnesei no KIP uz Microstation programmatūru, kur šos datus var izmantot kā bāzi tālākam projektēšanas procesam. Darba gaitā tika izstrādāta un dokumentēta spraudņa pirmā versija, ievērojot SIA “Mikrokods” izvirzītās prasības. Spraudņa izstrādē tika izmantotas dažādas tehnoloģijas un ietvari: .NET platforma - kā galvenais izstrādes ietvars, WPF - lietotāja saskarnes veidošanai, C# - spraudņa galvenās funkcionalitātes ieviešanai, C++ - punktu mākoņu datu konvertācijai, XAML – lietotāja saskarnes dizaina definēšanai, XML – dažādu datu strukturēšanai un konfigurēšanai, WiX Toolset – spraudņa programmatūras instalācijas pakotnes izveidei.

The goal of the qualification work "Plugin Development for Bentley Microstation Software" is to develop a plugin that ensures compatibility between two systems: KIP - a client-developed point cloud data storage, organization, and processing software, and Bentley Microstation - a professional CAD design and modeling software. The developed plugin will provide users with a simple and convenient solution for transferring 3D point cloud data from KIP to Microstation software, where this data can be used as a basis for further design proces. During the development process, the first version of the plugin was created and documented, following the requirements specified by SIA “Mikrokods”. Various technologies and frameworks were used in the plugin development: .NET platform - as the main development framework, WPF - for user interface development, C# - for implementing the main plugin functionality, C++ - for point cloud data conversion, XAML - for defining user interface design, XML - for various data structuring and configuration, WiX Toolset - for creating the plugin software installation package.
Plugin development for Bentley Microstation software
Keywords: Datorzinātne; Microstation; Spraudnis; Punktu mākonis; C#; C++