Politiskā žurnālistika priekšvēlēšanu laikā: mediju dienas kārtības salīdzinošā analīze (2013. gada februāris–maijs) - Čirikala, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbu „Politiskā žurnālistika priekšvēlēšanu laikā: mediju dienas kārtības salīdzinošā analīze (2013.gada februāris-maijs)” ir izstrādājusi Latvijas Universitātes Komunikāciju studiju nodaļas studente Jekaterina Čirikala. Darba pētnieciskā problēma ir Latviešu un Krievu mediju satura atšķirības priekšvēlēšanu laikā. Darbā tiek analizēti četri mediji: laikraksti „Diena” un „Вести Сегодня”, un LNT vakara ziņas un PBK Latvijas vakara ziņas sižeti. Bakalaura darba mērķis ir mediju dienas kārtības salīdzinošā analīzē. Teorētiskā daļā tiek ietvertas dienas kartības teorijas definējums un politiskās žurnālistikas aspekti. Empīriskā daļā tiek ietvertas mediju dienas kārtības salīdzinošā analīze laika un daļēji strukturēta intervija ar mediju pārstāvjiem. Darba gaitā bija secināts, ka mediju saturs latviešu un krievu medijos priekšvēlēšanu laikā savu starpā atšķiras. Atslēgvārdi: dienas kartība, mediji, politiskā žurnālistika, priekšvēlēšanu laiks.

The bachelor paper "Political journalism during the pre-election: The media agenda comparative analysis (February–May 2013)" is worked out by Jekaterina Chirikal, a student of Department of Communications Studies, University of Latvia. Work research problem was Latvian and Russian media content differences during the election time. The work analyzes four media: newspapers "Diena" and "Вести Сегодня", and the evening news LNT and PBK Latvian evening news stories. Bachelor’s aim is to make the comparative analysis of media agenda. In theoretical part is included the definition of the agenda-setting theory, and aspects of political journalism. The empirical part includes the comparative analysis of media agenda of the period from 2 February to 2 May 2013, and semi-structured interview with media people. In work was concluded that media content in Latvian and Russian media during the election time are different. Keywords: Agenda-setting, media, political journ
Political journalism during the pre-election: The media agenda comparative analysis (February–May 2013)
Keywords: Komunikācijas zinātne