Sociālā pedagoga darbība Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes ģimenes atbalsta centrā - Kuzņecova, Natālija (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarbā risina aktuālu problēmu, kura saistīta ar sociālā pedagoga darbību ar riska ģimenēm un sociālpedagoģiskās palīdzības sniegšanu šādu ģimeņu bērniem atbalsta centrā – patversmē. Teorētiskajā daļā ir analizēts un raksturots sociālā riska ģimenes, sociālā riska grupu bērni, sociālā pedagoga sadarbības īpatnības ar sociālā riska grupas bērniem un viņu vecākiem. Darba gaitā tika veikti Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes Ģimenes atbalsta centra darbinieku un bērnu anketēšana, izveidots sociālā pedagoga darbības modelis un veikta tā aprobācija. Diplomdarba apjoms ir 60 lpp. Tajā iekļautas 11 tabulas, 20 attēli, 2 pielikumi, 24 nosaukumu informācijas avoti. Atslēgas vārdi: ģimenes atbalsta centrs, riska ģimene, riska grupas bērni, sociālais pedagogs, sociālpedagoģiskā darbība.

In the diploma work an actual problem that is connected with social pedagogue׳s work with risk families and rendering of socially-pedagogical assistance to childrens from such families in a support centre-in a asylum. In a theoretical part, social risk families, children from a social risk group, features of cooperation of a social pedagogue with children from a risk group and their families are discussed and analysed. In a working process, a questionnaire of children and workers of a Family Support Centre, Department of Social Matters, Daugavpils City Council, was done. The diploma work consists of 60 pages, 11 tables, 20 pictures, 2 additions, 24 information sources are included. Key words: a family support centre, a risk family, a social pedagogue, children from a risk group, socially- pedagogical work.
A social pedagogue's work in a Family Support Centre pf the Department of Daugavpils city council
Keywords: Pedagoģija