SIA "Apgāds "Kontinents"" ekonomiskās aktivitātes izvērtējums salīdzinājumā ar konkurentu uzņēmumiem - Ozoliņa, Evita (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darba mērķis ir veikt finanšu stāvokļa analīzi apgādos SIA „Apgāds „Kontinents””, SIA „Jumava” un SIA „Tapals”, lai noteiktu uzņēmumu pašreizējo finanšu stāvokli un noteiktu iespējamos attīstības virzienus un perspektīvas. Maģistra darba mērķa realizēšanai, autors izvirza sekojošus darba uzdevumus – raksturot izdevējdarbības nozari Latvijā, izvērtēt faktorus, kas ietekmē uzņēmuma saimniecisko darbību, apkopot faktorus, kas tieši ietekmē uzņēmuma konkurētspēju, analizēt galvenos finansiālos rādītājus, lai noskaidrotu finansiāla stāvokļa izmaiņas trīs gadu laikā un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma finansiālās darbības konkurētspējas paaugstināšanai. Maģistra darba „SIA „Apgāds „Kontinents”” ekonomiskās aktivitātes izvērtējums salīdzinājumā ar konkurentu uzņēmumiem” apjoms ir 81 lpp., darbs satur 16 tabulu, 9 attēlus un izmantoti 46 literatūras avoti, tai skaitā trīs krievu valodā un divi angļu valodā. Pielikuma apjoms ir 9 lpp., tas satur 9 tabulas.

The aim of the master work is to analyze financial situation of the publishing houses „Kontinets LTD”, „Jumava LTD” and „Tapals LTD”, to determine the current financial situation and to define possible development tendencies and perspectives. To implement the aims of the master work author brings forward following work tasks –characterize publishing tendencies in Latvia, apprise factors which affects on commercial activities of the company, generalize factors which impacts the company’s competitive capacity, analyze main financial indicators to ascertain changes of financial situation during the time of 3 years un to draft suggestions for promoting company’s financial situation and competitiveness. The amount of the master work: “The economical activity assessment in comparison of competitive companies of the publishing house “Kontinents LTD” is 81 pages; the work contains 16 tables, 9 pictures and there are used 46 literature sources, including 3 in Russian language and 2 in English. The amount of the attachment is 9 pages, including 9 tables
"Apgads "KONKURENTS"" Ltd valuation of economical activities comparing to competitor establishments
Keywords: Ekonomika