Pārtikas un veterinārā dienesta nacionālā diagnostikas centra debitoru analīze - Zvejniece, Dace (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbs sastāv no divām daļām – teorētiskās un praktiskās. Teorētiskajā daļā ir ieskats par izlasēm un izlašu metodēm – ir dots to īss apraksts. Sīkāk tiek aplūkotas vienkāršā gadījumizlase, stratificētā gadījumizlase un daudzpakāpju izlase. Katrai no minētajām izlases metodēm ir veltīta nodaļa, kurā tiek dotas galvenās formulas un apzīmējumi, teorēmas un secinājumi. Darba praktiskajā daļā šīs metodes tiek pielietotas, veicot Pārtikas un veterinārā dienesta Nacionālā diagnostikas centra debitoru apsekojuma analīzi, kuras mērķis ir novērtēt debitoru kopējā parāda summu un vidējo rēķinu apmaksas termiņu.

There are two parts in this paper – theoretical part and practical part. There is short description of sampling methods in the theoretical part. Simple random sample, stratified sampling and two-stage sampling are discussed more. There are chapters about these methods, where the main formulas and symbols, theorems and conclusions are given. These methods also are used in practical part, which includes the Debitors’ analyses of Food and Veterinary Service National Diagnostic Centre.
Debitors' analyses of Food and Veterinary Service Nacional Diagnostic Centre
Keywords: Matemātika