Linsēklu eļļas sastāva izvērtēšana ar hromatogrāfijas un masspektrometrijas metodēm - Okuņs, Sergejs (Latvijas Universitāte, 2009)
Apkopota literatūra par linsēklu eļļas izmantošanu biodīzeļdegvielas ražošanā, glezniecības krāsās, kā arī omega-3 un omega-6 saimes taukskābju iedarbību uz organismu. Veikta deviņu linsēklu eļļas šķirņu hromatogrāfiska analīze, taukskābju identitāte tika apstiprināta ar masspektriem. Pierādīta iespēja izmantot vidēji polāru kolonnu DB-17 ((50%-fenil)-metilpolisiloksāns) taukskābju analīzēm augu eļļās.

Literature about linseed oil using in biodiesel production, in paint colors and ω−3 fatty acids and ω−6 fatty acids effect to human organism. Chromatographic analysis of nine linseed oil kinds has been taken, its identity was verified by masspectrometry. Medium polar column DB-17 ((50%-Fenil)-methylpolysiloxane) is prooved to be used for analysis to fatty acids in vegetable oils.
Evaluation of linseed oil composition by chromatography and masspectrometry
Keywords: Ķīmija