Hromatiskās izšķirtspējas izvērtēšana cilvēkiem ar krāsu redzes deficītiem - Belova, Liāna (Latvijas Universitāte, 2022)
Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 42 lapaspusēm. Tas satur 15 attēlus, 4 tabulas, 0 pielikumus un 58 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis ir noskaidrot, kādos gadījumos pētījumā apskatītie krāsu redzes testi ir veiksmīgi izmantojami optometrijas un redzes zinātnē Darbā tika noskaidrotas būtiskākās krāsu redzes testu atšķirības, izmantojamība praksē, uzbūves principi, priekšrocības un trūkumi. Optometrijas un redzes zinātnes jomā darbs var sniegt ieskatu par to, kādi krāsu redzes testi un kādos gadījumos ir veiksmīgi izmantojami krāsu redzes pārbaudē, ņemot vērā to dažādību, kā arī uzzināt par krāsu redzes testu uzbūves principiem.

The tesis is written in Latvian on 43 pages. It contains 15 figures, 4 tables, 0 appendices, and 58 references. The aim of the work is to find out in which cases the study considers color vision tests can be successfully used in optometry and vision science. The work finds out the most significant differencies in color vision tests, usability in practise, test design principles, advantages and disadvantages. The work can provide an insight into what color vision tests and in which cases can be used successfully to verify color vision and learn about the color vision tests design principles.
Assessment of Chromatic Discrimination in Case of Colour Vision Deficiency
Keywords: Fizika; krāsu redze; krāsu redzes testi; anomaloskopa tests; krāsu sakārtošanas testi; pseidoizohromatisko plašu testi