SIA "Atpūtas parks Lielpilsēta" attīstības iespējas Rīgas reģionā. - Stolbovs, Lauris (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba autors: LU profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas Komercdarbība un uzņēmuma vadība students Lauris Stolbovs. Bakalaura zinātniskā vadītāja: LU docente Dr.sc.admin Inta Kulberga. Bakalaura darba tēma: SIA „Atpūtas parks Lielpilsēta” attīstības iespējas Rīgas reģionā. Bakalaura darba mērķis: pētīt SIA „Atpūtas parks Lielpilsēta” darbību un izstrādāt priekšlikumus turpmākas uzņēmuma vadības darbības sekmēšanai. Izmantojot vispārpieņemtas pētījuma metodes (empīrisko un teorētisko): -bakalaura darba pirmajā nodaļā, izmantojot informāciju un analizējot teoriju, tiek pētīta uzņēmuma stratēģiskā plānošana, atpūtas un izklaides industrijas konteksts Latvijā, uzņēmuma galvenie darbības principi, uzņēmuma darbības vides izpētes metodes un finanšu analīze. -otrajā nodaļā – tiek pētīts un aprakstīts uzņēmuma vispārīgais raksturojums un stratēģiskā darbība, sniegtie pakalpojumi, galvenie SIA “Atpūtas parks Lielpilsēta” darbības principi un finanšu analīze. -trešajā nodaļā – tiek analizēta, darbības ārējā vide ar PEST analīzes palīdzību un Portera piecu spēku modelis, SVID analīze un tirgus pozīcijas iespējas, kas ietver uzņēmuma attīstību un pilnveidi. Pētījuma periods: no 2017. gada 1. janvāra līdz 2017. gada 8. novembrim. Par pētījuma avotiem ir izmantota uzņēmējdarbības, stratēģijas, attīstības, biznesa vadības un finanšu teorijas, datu bāze LURSOFT, informācija no interneta resursiem, svešvalodas avoti un informācija no SIA “Atpūtas parks Lielpilsēta” vadības. Bakalaura darba apjoms ir 54 lappuses (bez pielikumiem). Pētījuma raksturošanai darbā iekļauti 13 attēli un 4 tabulas. Darbam pievienoti 3 pielikumi. Pētījuma veikšanai izmantoti 29 avoti, no kuriem 14 ir svešvalodās. Iegūto pētījumu var izmantot gan pētāmā uzņēmuma, gan līdzīga rakstura uzņēmumu darbības izpētei un pilnveidošanai.

The author of bachelor's thesis: student of LU professional higher education bachelor study program Commercial activity and business management Lauris Stolbovs. Bachelor's scientific advesor: LU Assistant Professor Dr.Sc.Admin Inta Kulberga The title of the bachelor's thesis: LLC „Atpūtas parks Lielpilsēta" development opportunities in region of Riga. The aim of the bachelor's thesis: to research LLC „ Atpūtas parks Lielpilsēta" operation and to make proposals for promotion of further company management operation. Using commonly accepted research methods (empirical and theoretical): -in the first paragraph of the bachelor's thesis, using information and analysing theory, is a research of the company's strategical planning, the context of leisure and entertainment industry in Latvia, the main principles of company's operation, an analysis of the company's operation environment research methods and finances. -in the second paragraph - the company's general description and strategical operation, provided services, main LLC "Atpūtas parks Lielpilsēta" operation principles and financial analysis are researched and described. -in the third paragraph is an analysis using PEST analysis assistance and Prter's five forces model of external environment of the operation, SWAT analysis and market position opportunities, which includes company's development and perfection. The period of the study: from January 1st 2017 to November 8th 2017. As research sources have been used business, strategy, development, business management and financial theories, data base LURSOFT, information from internet resources and information from LLC " Atpūtas parks Lielpilsēta" management. The volume of the bachelor's thesis is 54 pages (without attachments). To characterize the study there are 13 pictures and 4 tables included. The study has 3 attachments added. 29 sources, 14 of them in foreign languages, used for the study. Acquired research can be used in the researched company or in a company with a similar character for operational research and
LLC "Atpūtas parks Lielpilsēta" development opportunities in region of Riga.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; uzņēmējdarbība; stratēģija; finanses; biznesa pamati; mārketings