Perfekcionisma, izaugsmes un fiksētā domāšanas veida un uztvertā stresa savstarpējās saistības studentu vidū. - Krieviņa, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2023)
Pētījuma mērķis bija noskaidrot, kādas ir perfekcionisma, izaugsmes un fiksētā domāšanas veida un uztvertā stresa saistības studentu vidū. Pētījumā piedalījās 128 studenti, no tiem 96 sievietes un 32 vīrieši ar vidējo vecumu 26.9 gadi (SD-8.5 gadi). Pielietotas 3 aptaujas - Frosta Multidimensionālā perfekcionisma skala (Frost et al, 1990, adaptējis Marcinkevičš, 2018), Implicīto intelekta teoriju skala bērniem (Blackwell et al, 2007, adaptējusi Gudakovska, 2020), Uztvertā stresa skala (Cohen et al, 1983; adaptējusi Stokenberga, 2008). Tika atklāta statistiski nozīmīga pozitīva saistība starp uztverto stresu un kopējo perfekcionismu, kā arī ar perfekcionistiskajām raizēm. Pozitīva korelācija atklāta arī starp izaugsmes domāšanas veidu un kopējo perfekcionismu, kā arī ar perfekcionistisko tiekšanos.

The aim of the study was to find out the relationship between perfectionism, growth and fixed mindset and perceived stress among students. 128 students participated in the study, of which 96 were women and 32 were men with an average age of 26.9 years (SD-8.5 years). 3 surveys were used - Frost Multidimensional Perfectionism Scale (Frost et al, 1990, adapted by Marcinkevičš, 2018), Implicit Theories of Intelligence Scale for Children (Blackwell et al, 2007, adapted by Gudakovska, 2020), Perceived Stress Scale (Cohen et al, 1983, adapted by Stokenberga, 2008). A statistically significant positive relationship was found between perceived stress and total perfectionism, as well as with perfectionistic concerns. A positive correlation was also found between growth mindset and total perfectionism, as well as with perfectionistic strivings.
Relationship Between Perfectionism, Growth and Fixed Mindset and Perceived Stress in Student Population
Keywords: Psiholoģija; perfekcionisms; izaugsmes domāšanas veids; fiksētais domāšanas veids; implicītās intelekta teorijas; uztvertais stress