Inovācijas procesa vadīšana Latvijas IT tehnoloģiju uzņēmumā - Ērglis, Aldis (Latvijas Universitāte, 2010)
Mūsdienās valstu labklājību nosaka to konkurētspēja reģionālā un globālā tirgū. Globalizācijas apstākļos, kad valstīm ir jādarbojas pēc brīvā tirgus principiem ir jābūt īpašai konkurences priekšrocībai, lai varētu saglabāt un pavairot nācijas labklājību. Inovācijas radīšana ir iespēja valstīm iegūt tik ļoti nepieciešamo konkurences priekšrocību. Taču inovācijas radīšana nav vienkāršs un viegli atkārtojams process. Inovācijas radīšana ir atkarīga no virknes savstarpēji savienotu elementu. Latvija ir valsts, kuras pamata resurss ir cilvēks, tā intelektuālais potenciāls. Šobrīd Latvija inovāciju jomā ir pēdējās vietās ES un reģionā. Lai Latvija uzlabotu savas pozīcijas inovācijas jomā, uzņēmumos ir jāuzlabo inovācijas vadīšana.Šī darba mērķi ir izveidot metodi inovācijas procesa novērtēšanai uzņēmumā un izstrādāt priekšlikumus vadītājiem inovāciju pamatošanai.Maģistra darbs ir uz 88 lapām, satur 7 tabulas, 34 attēlus un 1 pielikumu.

Nowadays, the national wealth determines the competitiveness on regional and global markets. In global environment, the countries must work on free market principles, should have a special competitive advantage in order to maintain and reproduce the nation's wealth. Innovation is the creation of opportunity for countries to acquire the much needed competitive advantage. But innovation is not a simple and easily repeatable process it is rather very complex. Innovation creation is dependent on a series of interconnected elements. Latvia is a country whose main resource is people and its intellectual potential. Currently Latvia in innovation is the last in the EU and the region. In order improve Latvian position in the field of innovation, companies need to improve innovation management. This work aims to establish a method for assessing the innovation process and provide tools for managers for innovation assessment and analysis. Work contains 88 pages, 7 tables, 34 images, and 1 Annex.
Management of Innovation process in Latvian IT company
Keywords: Vadībzinātne