SIA “LV System Service” risku vadības sistēmas pielietojums nodokļu risku pārvaldībā - Freimane, Lita (Latvijas Universitāte, 2025)
Maģistra darbs veltīts uzņēmējdarbības risku vadības procesu izpētei. Precīzi izstrādātas risku vadības procesa vadlīnijas palīdz īstenot uzņēmuma spēju savlaicīgi identificēt riskus un kalpo kā veiksmīgas nodokļu risku pārvaldības garants. Maģistra dara mērķis - pamatojoties uz teorētiskām atziņām un SIA “LV System Service” risku vadības dokumentācijas izpēti, analizēt un novērtēt uzņēmuma nodokļu risku pārvaldību un izstrādāt priekšlikumus nodokļu risku vadības pilnveidošanai. Maģistra darba pētījuma rezultāts atklāj, ka SIA “LV System Service” veic efektīvu nodokļu risku uzraudzību, kas ir adekvāta tā darbības sfērai, tomēr autore ir identificējusi vairākas nepilnības un izvirzījusi priekšlikumus to novēršanai.

The master's thesis explores business risk control, focusing on tax risk management. The developed guidelines for the risk management process aim to enhance the company’s capacity to identify potential risks in a timely manner and serve as a foundation for successful tax risk mitigation. The aim of the research is to analyse and evaluate the tax risk management practices of SIA “LV System Service” based on theoretical insights and internal documentation, and to propose improvements for more effective tax risk management. The findings of the study indicate that SIA “LV System Service” conducts effective tax risk monitoring, appropriate to its business scale. However, the author has identified certain shortcomings and proposed targeted solutions for their elimination.
Application of the risk management system of SIA "LV System Service" in tax risk management
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; nodokļu riski; nodokļu risku veidi; nodokļu risku vadība; tax risks; types of tax risks