Latvijas līzinga darījumu tirgus analīze - Ivanova, Olga (Latvijas Universitāte, 2007)
Diploma darbs ir veltīts vienam no visaktuālākiem un vissvarīgākajiem tematiem, kurš ir tieši saistīts ar uzņēmējdarbības attīstību un Latvijas tirgus ekonomikas funkcionēšanu, proti, līzinga attīstību Latvijā un Latvijas līzinga tirgus analīzi. Līzings ir izdevīgs kā fizisko, tā arī juridisko personu finansiālā stāvokļa uzlabošanas līdzeklis – par to liecina līzinga darījumu pieauguma tempi. Gan mazā, vidējā, gan arī liela biznesa pārsāvji, kuri izjūt par piesaistīto līdzekļu saņemšanas nepieciešamību, atzina līzingu par vienu no visizdēvīgākām un visefektīvākām kreditēšanas formām Latvijā. Dotā diplomdarba pamata uzdevumi ir: Līzinga ka kredītēšanas veida izpēti; Latvijas normatīvas bāzes stāvokļa analīze līzinga darījumos; Latvijas līzinga tirgus analīze Īpaša uzmanība tiek veltīta līzinga darījumu sagatavošanas kārtībai, pamatojumam un līzingspējas ekspertīzei. Kā svarīgs Latvijas līzinga attiecību attīstības aspekts ir izpētīta nodokļu piemērošana līzinga darījumos. Darba beigās tiek parādīti līzinga darījumu priekšrocības un trūkumi katrai darījuma iesaistītai pusei.

This thesis is about one of the current and most important subject, which is closely connected with general business development and Latvian economy operating, lease development in Latvia and Latvian lease market analysis. Leasing is beneficial to everyone as an advanced and fruitful finance use, as a prove of this, we can check rates of a gain of leasing transactions Small, medium and big companies, for which the involved money resources are necessary, have recognized leasing by one of most effective and a favorable kind of crediting in Latvia. The primary tasks of the given degree work are as follows: To study leasing, as a kind of crediting; The Analysis of a condition of normative base in Latvia for leasing transactions; The analysis of the market of leasing in Latvia; The special attention is given to the order of the conclusion of the contract, a substantiation and examination of solvency of the customer. Tax politics in lease is studied as an important point in growth of attitudes of the parties of the leasing contract. In the conclusion of work, the positive and negative parties of leasing are shown.
Latvian lease market analysis
Keywords: Vadībzinātne