Ietekmēšanas komunikācija zīmolu "Bite" un "Tele2" TV reklāmās (2014. – 2015. gads) - Ozoliņa, Gita (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir „Ietekmēšanas komunikācija zīmolu "Bite" un "Tele2" TV reklāmās (2014. – 2015. gads).” Darba mērķis ir noteikt un analizēt, kādi ir mobilo operatoru zīmolu „Bite” un Tele2” izmantotie uzmanības piesaistīšanas un ietekmēšanas paņēmieni TV reklāmās, lai reklāmas saņēmējs tiktu motivēts uz reklamētā pirkuma vai pakalpojuma iegādi. Darba teorētiskajā daļā apskatītas ietekmēšanas komunikācija teorijas, lai izpētītu, kādi ietekmēšanas paņēmieni tiek pielietoti reklāmas kampaņās. Darba metodoloģiskajā daļā ir aprakstītas bakalaura darba pētījumā izmantotās pētniecības metodes – kontentanalīze un dziļā intervija. Balstoties uz teorētisko un metodoloģisko bāzi, izstrādāts darba pētījums, kas sastāv no reklāmas analīzes un 5 dziļajām intervijām. Pētījumā iegūtie rezultāti apkopoti secinājumu daļā.

The topic of this bachelor thesis is „Communication of influence in "Bite" and "Tele2" TV advertising (2014 - 2015)”. The aim of the thesis is to identify and analyse what methods are used by brands “Bite” and “Tele2” in their TV commercials to attract attention and influence advertising recipients in order for them to be motivated to purchase advertised service or item. The theoretical part of the thesis contains communication of influence theories to investigate what influence techniques are used in advertising campaigns. Methodological part describes used research methods of this thesis – content analysis and deep interview. The research made in this thesis is based on the theoretical and methodological framework and consists of advertising analysis and 5 deep interviews. Results of the research are summarized in the conclusions part.
Communication of influence in "Bite" and "Tele2" TV advertising (2014 - 2015)
Keywords: Komunikācijas zinātne; Bite; Tele2; TV reklāmas; ietekmēšanas komunikācija; efektīva reklāmas vēstījuma izstrāde