SIA "Latvia Tours", SIA "Tūrisma aģentūra Kolumbs" debitoru parādu vadība - Kukša, Sanita (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbā analizēti uzņēmumi – “Latvia Tours”, „Tūrisma aģentūra Kolumbs”, to debitoru parādi, to uzskaites un vadības atšķirības”. Maģistra darba mērķis ir izvērtēt tūrisma nozares vidi Latvijā, novērtēt analizētos uzņēmumus, to atrašanās vietu tirgū, izpētīt debitoru parādu pārvaldību un izstrādāt ieteikumus kā rast attiecīgus risinājumus, lai ar kontroles un piedziņas metožu pielietojumu efektīvāk samazinātu debitoru parādus. Darbā iekļautas 4 daļas, kas secīgi pakārtotas izvirzītā mērķa sasniegšanai: 1.tūrisma nozare Latvijā, analizēto uzņēmumu pozīcijas novērtējums tirgū; 2.uzņēmumu uzņēmējdarbības raksturojums; 3.debitoru parādu uzskaite, to atšķirības uzņēmumos; 4.debitoru parādu izvērtēšana un kontrole minētos uzņēmumos. Darba kopapjoms sastāv no 91 lapas, kurās iekļautas 15 tabulas un 26 attēli. Darba izstrādāšanai izmantotās literatūras un avotu skaits – 33.

In the following thesis companies – Latvia Tours, Tourism Agency Kolumbs and their debtors’ debts, their recording and methods of recovery differences are analyzed. The purpose of thesis is to appraise tourism industry in Latvia and analyzed companies’ locations in trade, to find out debts of debtors management and draft recommendations how reduce companies’ debts. Thesis consists of four parts that are consecutively arranged to reach the purpose of the work: 1.Tourism industry in Latvia and analyzed companies position appreciation in trade; 2.Companies enterprises description; 3.Debts of debtors recording, their differences in Latvia Tours and Tourism Agency Kolumbs; 4.Analyses of debtors’ debts and their control in companies. The thesis contains 91 pages, 15 tables and 26 pictures. The number of bibliography, laws, normative documents and other sources of information are 33.
Managament of Debitors in the LATVIA TOURS and Tourism Agency KOLUMBS
Keywords: Ekonomika