Valsts darba inspekcijas tēls galvenajās iekšējās publikās un nacionālajos dienas laikrakstos (2007–2008) - Bunka-Brilijonka, Sarmīte (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darba temats ir „Valsts darba inspekcijas tēls galvenajās iekšējās publikās un nacionālajos dienas laikrakstos (2007-2008)”. Darba galvenais mērķis – ar kontentanalīzes un semantiskā diferenciāļa metodes palīdzību noskaidrot, kāds ir iestādes tēls nacionālajos dienas laikrakstos (Diena, Neatkarīgā Rīta Avīze un Latvijas Avīze), kā arī ar anketēšanas metodi noskaidrot, kādi priekšstati par Valsts darba inspekciju ir tās galvenajām iekšējām publikām. Teorētiskajā daļā izklāstītas konstruktīvisma pamatnostādnes, tēla teorijas, kur plašāka uzmanība pievērsta K.Mertena teorētiskajai tēla koncepcijai. Tāpat arī apskatīta teorija par organizācijas tēlu un galvenajām iekšējām publikām, aprakstītas pētniecības metodes. Empīriskajā daļā sniegts apraksts par Valsts darba inspekciju, izklāstīti pētījuma rezultāti un secinājumi. Atslēgvārdi: konstruktīvisms, organizācijas tēls, mediju konstruētais tēls, galvenās iekšējās publikas, nacionālie dienas laikraksti.

Theme of master is „The image of State Labour Inspectorate in general intern publics and in national daily newspapers (2007-2008).” The main aim is to study out the image of organization in national daily newspapers (Diena, Neatkarīgā Rīta Avīze and Latvijas Avīze) and in general intern publics by using method of content analysis, semantic differential and questionnairy. For the theoretical basis of master is employed the constructivism theory, theories of image, Klauss Merten theoretical conception of image and also the theory of organization image, general intern publics and research methods. In empirical part is presented information about State Labour Inspectorate and results of research. Keywords: constructivism, image of organization, image construction of mass media, general intern publics, national daily newspapers.
The Image of State Labour Inspectorate in general intern public's and in nacional daily newspapers (2007-2008)
Keywords: Komunikācijas zinātne