Vārdu krājuma bagātināšana jaunāko klašu skolēniem ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību - Upeniece, Inese (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba tēma – ''Vārdu krājuma bagātināšana jaunāko klašu skolēniem ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību''. Diplomdarba mērķis ir izpētīt vārdu krājuma paplašināšanas iespējas jaunāko klašu skolēniem ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību. Teorētiskajā daļā pētītas un raksturotas vārdu krājuma paplašināšanas iespējas bērniem ar valodas sistēmas nepietiekamu attīstību, ievērojot jaunāko klašu skolēnu vecumposma īpatnības. Izklāstītas teorētiskās atziņas, kas nepieciešamas pedagoģiskā izmēģinājuma veikšanai un rezultātu analīzei. Diplomdarba praktiskā daļa sastāvs no autores pedagoģiskās izmēģinājuma darbības, tā gaitas un rezultātu analīzes. Diplomdarbam tiek pievienoti desmit pielikumi. Atslēgvārdi: logopēds, vārdu krājums, valodas sistēmas nepietiekama attīstība.

Diploma theme - ''Vocabulary enrichment of junior students with language - development system''. Diploma is to explore opportunities for expanding vocabulary younger students with language - development system. Theoretical part studied and described in the vocabulary expansion opportunities for children with language-development system, with the latest features of pupils' age group. Out the theoretical knowledge required for teaching the piloting and analysis of the results. Diploma practical part of the composition of the authors teaching pilot operations, the progress and results analysis. Graduation is accompanied by ten appendices. Keywords: speech therapist, vocabulary, language system underdevelopment.
Vocabulary enrichment of younger pupils with insufficient development of the language system
Keywords: Pedagoģija