Migrēnas pacientu līdzestība veselības aprūpē - Ratniece, Rita (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma: Migrēnas pacientu līdzestība veselības aprūpē. Tēmas aktualitāti pamato tas, ka darba autore pati sirgst no migrēnas. Darba mērķis: Noskaidrot migrēnas pacientu līdzestību veselības aprūpē. Pētniecības uzdevumi: 1.Analizēt teorētiskās literatūras avotus par migrēnu. 2.Raksturot migrēnas ietekmējošos faktorus. 3.Izveidot pētījuma instrumentu un veikt pētījumu. 4.Apkopot intervijas datu analīzi. 5.Izstrādāt secinājumus. Pētniecības jautājums: Kāda ir migrēnas pacientu līdzestība veselības aprūpē? Pētniecības metode: kvalitatīva pētniecības metode. Pētniecības instruments: pacientu intervija Pētījuma rezultāti: katrs trešais migrēnas pacients nav līdzestīgs, kas skaidrojams ar to, ka iepriekš viņi ir izmēģinājuši vairākas iespējas, kā mazināt migrēnu, taču bez īpašiem rezultātiem, tādēļ atliek vienkārši pārdzīvot pašu spēkiem.

Bachelor thesis topic: Migraines patient compassion in healthcare. The topicality of the topic is justified by the fact that the author of the work herself suffers from migraines. Purpose of work: To find out the compassion of migraine patients in healthcare. Research tasks: 1.Analyze theoretical literature sources on migraine. 2.Characterize the factors affecting migraine. 3.Create a research instrument and conduct a study. 4.Collect interview data analysis. 5.Develop conclusions. Question of the research: What is the compassion of migraine patients in health care? Research method: Qualitative research method. Research instrument: patient interview. Results of the research: Every third migraine patient is not compassionate, which is explained by the fact that in the past they have tried several options, how to relieve migraine, but to no avail, so it remains to simply survive on their own.
Migraines patient compassion in healthcare
Keywords: Medicīna; migrēna; pacienti ar migrēnu; Oremas māszinību teorija; migrēnas ietekmējošie faktori; pacientu līdzestība