Interaktīvo atgādņu izmantošana matemātikas stundās 8.klasē - Považnaja, Patrīcija (Latvijas Universitāte, 2024)
Patrīcijas Považnajas bakalaura darba “Interaktīvo atgādņu izmantošana matemātikas stundās 8.klasē” mērķis ir izvērtēt dažādas atgādņu lietošanas iespējas un izstrādāt interaktīvas atgādnes, kas paredzētas izmantošanai matemātikas stundās 8.klasē. Diplomdarbs apkopo teorētiskos un praktiskos aspektus saistībā ar interaktīvo atgādņu pielietošanu matemātikas stundās. Darbs satur 2 nodaļas un 22 pielikumus. Pētījuma pamatā ir teorētisko avotu analīze, kas sniedz ieskatu par vizualizācijas nozīmi un funkcijām, kā arī atgādņu būtību, veidiem un to lomu mācīšanas procesā. Praktiskā daļa ietver interaktīvu atgādņu izstrādi un aprobāciju, skolēnu aptauju, lai novērtētu viņu pieredzi un viedokli par atgādnēm un to efektivitāti matemātikas apguvē pirms un pēc atgādņu izmantošanas, kā arī skolotāju intervija saistībā ar viņu pieredzi un ieteikumiem atgādņu uzlabošanai. Darba noslēgumā tika veikti secinājumi un apkopoti metodiskie norādījumi skolotājiem izstrādāto interaktīvo atgādņu izmantošanai.

The objective of Patrīcija Považnaja's bachelor thesis " Use of Interactive Reminders in 8th Grade Mathematics Lessons" is to evaluate various possibilities of using reminders and to develop interactive reminders intended for use in 8th-grade mathematics classes. The thesis synthesizes theoretical and practical aspects related to the use of interactive reminders in 8th-grade mathematics classes. The work contains 2 chapters and 22 appendices. The study is based on an analysis of theoretical sources, providing insight into the significance of visualization and its functions, as well as the essence, types, and role of reminders in the teaching process. The practical section includes the development and testing of interactive reminders, a student survey to assess their experience and opinion on reminders and their effectiveness in mathematics learning before and after using the interactive reminders, as well as teacher interviews regarding their experience and recommendations for improving developed interactive reminders. The conclusion of the thesis includes findings and methodological guidelines for teachers on the use of developed interactive reminders. Keywords: interactive reminders, mathematics, students, visualization.
Use of interactive reminders in 8th grade mathematics lessons
Keywords: Izglītības zinātnes; interaktīvas atgādnes; matemātika; skolēni; vizualizācija; mathematics