Latvijas un Krievijas ekonomiskās attiecības pēc PSRS sabrukuma - Meļņikovs, Žans (Latvijas Universitāte, 2018)
Darbā tiek pētītas Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas savstarpējās ekonomiskās attiecības. To pirmsākumi, tas ir, sākot no PSRS sabrukuma brīža un līdz 2014.gadam. Kā arī, tiek sīkāk izpētītas Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas savstarpējās ekonomiskās attiecības pēc 2014.gadā ieviesto sankciju piemērošanas, ar mērķi izprast un izanalizēt sankciju ietekmi uz valsts ekonomiku un tieši ņemot vērā Latvijas Republikas tranzīta nozari. Darbā tiek pētīti vispārējie Latvijas Republika un Krievijas Federācijas ekonomiskie stāvokļi valstī pēc 2014.gadā piemērotām sankcijām, kā arī tiek pētīta Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas darbība līdz un pēc 2014.gada sankciju ieviešanas, tieši kā sankcijas ir ietekmējušas Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas darbību. Statistikas dati pierādīja, ka Krievijas Federācijas piemērotās sankcijas pret Eiropas Savienības valstī būtiski ietekmēja Latvijas eksportu un tranzītu.

In this work is being studied the economic relationship between the Republic of Latvia and the Russian Federation. Its beginnings, from the moment of the collapse of the USSR and until 2014. Also, the mutual economic relations between the Republic of Latvia and the Russian Federation after the application of sanctions introduced in 2014 are studied in order to understand and analyze the impact of sanctions on the national economy and directly taking into account the transit sector of the Republic of Latvia. The work examines the general economic conditions of the Republic of Latvia and the Russian Federation in the country after the sanctions imposed in 2014, and the operation of the Daugavpils Locomotive Repair Factory is under investigation until and after the introduction of sanctions after 2014, exactly how sanctions have affected the operation of the Daugavpils Locomotive Repair Factory. The statistical data showed that the sanctions imposed by the Russian Federation against the European Union had a significant impact on Latvia's exports and transit.
Economic relations between Latvia and Russia after the collapse of the USSR
Keywords: Ekonomika; sankcijas; embargo; tranzīts; eksports