Dzimtes konceptu veidošana mūsdienu vīriešu un sieviešu žurnālos - Petruhina, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2010)
Dotais pētijums ir veltīts dzimtes konceptu reprezentācijas specifikas pētīšanai mūsdienu vīriešu un sieviešu glancētos žurnālos. Darbs satur aktuālo dzimtes konceptu analīzi, ņemot vērā glamūra diskusa noteikšanu. Analīzei materiāli ņemti no vīriešu žurnāliem „Maxim” un „Men’s Health” un sieviešu „Cosmopolitan” un „Лилит” par pusgada periodu. Darbs ir rekomendējams studentiem-filoloģiem, žurnālistiem, ka arī plašam cilvēku lokam, kuri interesējās ar dzimtes problēmām un glamūra laikmetu.

The given research is devoted to investigate representation specificity of gender concept in modern man's and female glossy magazines. Work contains the analysis of gender concepts actual signs taking into account installations of a discourse of a glamour As material for the analysis were taken publications of man's magazines "Maxim" and «Men’s Health» and female «Cosmopolitan» and "Lilit" for the semi-annual period. Work is recommended for students-philologists, journalists, and also a wide range of people, which are interested in problems of a gender and a glamour epoch.
Making of Gender Concepts in the Modern Women’s and Men’s Magazines
Keywords: Filoloģija