Ārsta un farmaceita sadarbība pacientu aprūpē - Tione, Zane (Latvijas Universitāte, 2016)
Sakārtota un pieejama veselības aprūpes sistēma valstī, var ievērojami uzlabot dzīves kvalitāti un nodrošināt valsts izaugsmi un konkurētspēju. Tomēr, kā zināms, svarīgs nosacījums šajā procesā ir arī pašu sistēmas dalībnieku iniciatīvai, viņu izrādītā vēlme uz sadarbību, vienotu mērķu sasniegšanai. Aktuāli ir noskaidrot kāda ir šī brīža situācija valstī, vai ārstiem un farmaceitiem ir vēlme šo komunikāciju uzlabot. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot vai pastāv ārstu un farmaceitu sadarbība pacientu aprūpē. Lai mērķi sasniegtu vajadzēja izpildīt uzdevumus – analizēt pieejamo latviešu un ārzemju literatūru un dažādus normatīvos aktus, anketēt ārstus un farmaceitus, analizēt iegūtos datus, veikt secinājumus. Darbs satur 50 lapas, 26 attēlus, 1 tabulu un 2 pielikumus.

Well organized and accessible health care system in the country, can greatly improve the quality of life and ensure national growth and competitiveness. However, as we know, an important condition for this process is also our system participants initiative shown their willingness to cooperate for common goals. The important thing is to find out what is the current situation in the country, does doctors and pharmacists have a desire to improve this communication. Bachelor's degree paper aim is to find out whether there is cooperation between doctors and pharmacists in patient care. In order to achieve this goal, had to execute few tasks - analyze available Latvian and foreign literature and a variety of laws and regulations, interview doctors and pharmacists, analyze the obtained data to draw conclusions. Thesis consists of 50 pages, 26 images, 1 table and 2 appendices.
Doctor and pharmacist cooperation in pacients care
Keywords: Farmācija; pacients; aprūpe; farmaceits; aptieka; sistēma