Publiskā apgrozījuma vērtspapīru tirgus analīze Latvijā - Rasa, Laima (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba tēma ir „Publiskā apgrozījuma vērtspapīru tirgus analīze Latvijā”. Uzņēmumu ilgtspējīgai attīstībai ir nepieciešami lieli finanšu līdzekļi un viens no veidiem ir kapitāla piesaistīšana biržā. Pētījuma mērķis – uz LR publiskā apgrozījuma vērtspapīru tirgus izpētes pamata atklāt problēmas un sniegt priekšlikumus tā pilnveidošanai. Darbā tiek pētīts publiskā apgrozījuma vērtspapīru tirgus, tā dalībnieki, analizēts Nasdaq Riga vērtspapīru tirgus, rezultātā izdarīti secinājumi par to, kā arī izstrādāti priekšlikumi tā pilnveidošanai. Atslēgas vārdi: birža, vērtspapīru tirgus, vērtspapīri, akcijas, obligācijas, Nasdaq Riga, AS “Latvijas Gāze”, emitents.

The topic of the diploma thesis is "Analysis of the Public Trading Securities Market in Latvia". The sustainable development of companies requires large financial resources and one of the ways is to raise capital on the stock exchange. The aim of the research is to reveal the problems on the basis of the research of the public turnover securities market of the Republic of Latvia and to provide proposals for its improvement. The work explores the public turnover securities market, its participants, analyzes the Nasdaq Riga securities market, leads to conclusions on this, as well as made proposals for its development. Keywords: stock exchange, securities market, securities, shares, bonds, Nasdaq Riga, JSC “Latvijas Gāze”, issuer.
Public trading securities market analysis in Latvia
Keywords: Ekonomika; birža; vērtspapīru tirgus; vērtspapīri; akcijas; obligācijas