Spēles elementu izmantošana vārdu krājuma un gramatisko formu apgūšanai krievu valodas kā svešvalodas stundās 4. klasē - Skvorcova, Elīna (Latvijas Universitāte, 2022)
Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprinātajā izglītības programmā, 4.klašu skolēniem tiek piedāvāta otrās svešvalodas apguves izvēle. Skolēni, kuri izvēlas apgūt krievu valodu, bieži vien saskaras ar dažādām grūtībām vārdu krājuma un gramatikas formu apgūšanā, kas saistītas ar alfabēta atšķirībām, izrunas, frāžu un teikumu uzbūves specifiku. Dotajā diplomdarbā, pamatojoties uz teorētisko materiālu un tā praktisko pielietojumu, ir apskatītas spēles elementu izmantošanas iespējas vārdu krājuma un gramatikas formu apgūšanai krievu valodas kā svešvalodas stundās 4.klasē. Saskaņā ar veiktā pētījuma rezultātiem, kurā piedalījās 27 skolēni, tika noteikti spēļu veidi, kurus var ieteikt vārdu krājumu papildināšanai un gramatikas formu apgūšanai, kā arī tika izklāstīti spēļu elementu izmantošanas priekšrocības un trūkumi krievu valodas kā svešvalodas apgušanā.

In the education program, approved by the Ministry of Education and Science of Latvia, students of the 4th grades can choose studying the second foreign language. Pupils who choose the study of the Russian language often encounter certain difficulties in the development of vocabulary and grammatical forms due to various alphabet, the specifics of pronunciation of sounds and the construction of phrases and sentences. Diploma paper considers the possibilities of using gaming elements for the development of vocabulary and grammatical forms in Russian language lessons as a foreign language in the 4th grade. According to the results of a study, the types and functions of games recommended for the development of vocabulary and grammatical forms are identified, as well as the advantages and disadvantages of using gaming elements in teaching the Russian language as a foreign one. The study was attended by 27 students.
The Use of Game Elements for Mastering Vocabulary and Grammatical Forms in Russian as Foreign Language Lessons in the 4th Grade
Keywords: Izglītības zinātnes; spēles elementi; krievu valoda kā svešvaloda; spēļu veidi un funkcijas; vārdu krājums