Investīciju projektu lēmumu pieņemšanas ekonomiski matemātiskā analīze mainīgās ekonomiskās vides apstākļos - Jesiļevska, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba mērķis ir pilnveidot investīciju projektu lēmumu pieņemšanas procesu, izmantojot ekonomiski matemātiskas metodes. Bakalaura darbā tika izstrādāti investīciju projektu lēmumu pieņemšanas optimizācijas kritēriji mainīgās ekonomiskās vides apstākļos, definēti mainīgās ekonomiskās vides, investīciju un riska jēdzieni, kā arī dots finanšu investīciju lēmumu pieņemšanas apstākļu raksturojums. Otrajā nodaļā apskatītās investīciju projektu lēmumu pieņemšanas teorijas metodes tika pielietotas praksē, izvērtējot investīciju projektus. Trešajā nodaļā piedāvātie optimizācijas kritēriji tika aprobēti sastādot optimizācijas modeļus uzņēmuma investīciju politikas novērtēšanai. Bibliogrāfiskais saraksts satur 29 informācijas avotus. Atslēgvārdi: mainīga ekonomiskā vide, investīciju risks, optimizācijas metodes, riska analīze.

The purpose of this bachelor work is to improve investment decision-making process, using economically mathematical methods. The investment project decision-making criteria for the optimization in changing economic environment were developed. The changing economic environment, investment and risk concepts were defined, as well as a financial investment decision-making process was described. The second chapter deals with the investment project decision-making theory methods while evaluating investment projects. In the third chapter, the optimization criteria were verified by compiling optimization model for the evaluation of company's investment policy. A list of bibliographic sources consists of 29 items. Keywords: changing economic environment, investment risk, optimization methods, risk analysis.
Economically mathematical analysis of decision-making process in investment projects under conditions of changing economic environment
Keywords: Vadībzinātne