Informatīva lietotne par filmām - Vrubļevska, Alina (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijās darbā, “Informatīva lietotnte par filmām” (angl. Informative application about movies), autore ir izstrādājusi informatīvas lietotnes prasību specifikāciju un projektējumu, programmatūras projektējuma aprakstu, kā arī testēšanas dokumentāciju, informāciju par projekta pārvaldību un projekta realizācijas darbietilpības novērtējumu, kas sniedz iespēju sistēmas veidotājiem un uzturētājiem izprast sistēmas darbības principus. Tā ir informācijas sistēma, kuras nosaukums ir “My Movie List” (tulk. “Mans Filmu Saraksts”) un ir publiski pieejama tiešsaistē. Sistēma iedala tās lietotājus trīs lomās: administratori, reģistrētie lietotāji un viesi. Sistēma ļauj lietotājam apskatīt filmu, tv šovu un cilvēku informāciju, reģistrēties, komentēt un veikt personīgos sarakstus. Administratori var kontrolēt lietotājus un tiem ir pieeja gandrīz visām sistēmas funkcijām. Viesi - tikai apskatīt informāciju. Sistēmas datubāze uzglabā informāciju par filmu, seriālu un populāru cilvēku reitingiem, aprakstu un citu detalizētu informāciju. Šo informāciju lietotāji un viesi var viegli apskatīt, reģistrētie lietotāji var atzīmēt, kas tieši patīk, un redzēt tos savā profila lapā.

In qualification work “Informative application about movies”, the authors have developed a specification, description of software design, as well as test documentation, information about the project management and assessment of project implementation costs, which enables system designers and maintainers to understand system operation principles. It is the information system whose name is “My movie List” and is publicly available online. The system divides its users into three roles: administrators, registered users and guests. The system allows the user to view movies, TV shows and people information, to register and to comment. Administrators can control users' lists and have access to almost all system functions. Guests only view the information. The system's database stores information, ratings, descriptions, and other detailed information about movies, TV shows, and popular people. This information can be easily viewed by users and guests, registered users can mark exactly what they like and see it on their profile page.
Informative application about movies
Keywords: Datorzinātne; profila lapa; viesis; lietotājs; datu bāze; intereses