Iedzīvotāju skaita izmaiņas Latvijas lauku novados apdzīvotu vietu, ēku grupu un viensētu mērogā 2011.-2018.g. - Zariņš, Eduards (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbā “Iedzīvotāju skaita izmaiņas Latvijas lauku novados, apdzīvotu vietu, ēku un viensētu mērogā 2011-2018.g.” pētītas iedzīvotāju skaita izmaiņas 1x1 km kvadrātiskā režģa teritorijās. Tiek analizētas trīs dažādas etalonteritorijas, kā arī visa Latvijas teritorija kopumā. Katra izvēlētā etalonteritorija reprezentē attiecīgu Latvijas reģionu. Darba mērķis ir noskaidrot faktorus, kas ietekmē un nosaka iedzīvotāju skaita lokālo pieaugumu un samazinājumu Latvijas novados. Darbu veido ievads, sešas nodaļas, secinājumi, izmantotā literatūra un pielikums.

Bachelor's thesis "Population change in Latvia, in the scope of rural areas, groups of buildings and homesteads in 2011-2018." examines population change for 1x1 km square grid areas. Three different territories of reference are analyzed, as well as the territory of Latvia as a whole. Each selected area of reference represents the corresponding region of Latvia. The thesis aims to identify the factors that influence and determine the local increase and decrease of the population in the regions of Latvia. The work consists of an introduction, six chapters, conclusions, references and appendix sections.
Population changes in rural areas of Latvia in the scope of populated areas, groups of buildings and homesteads 2011-2018
Keywords: Ģeogrāfija; Iedzīvotāju skaita izmaiņas; apdzīvotās teritorijas; teritorijas bez apdzīvojuma; iedzīvotāju blīvums