Jaundibināma uzņēmuma SIA "SM Viesu Nami" attīstības plāna izstrāde. - Vansoviča, Sandra (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba izstrādes laikā autors dibina savu uzņēmumu SIA „SM Viesu Nami” un izstrādā uzņēmuma attīstības plānu, kā arī, lai nodrošinātu sekmīgu uzņēmējdarbību, tiek veikta konkrētās nozares uzņēmējdarbības vides analīze Latvijā. Šāda uzņēmuma dibināšanas ideja radās autora īpašumā esošas, bet vēl neizmantotas zemes efektīvai pielietošanai, kura atrodas ekskluzīvā un tūristiem pieprasītā Slīteres Nacionālā parka teritorijā vien metrus no jūras. Tā kā uzņēmuma atrašanās vieta būtu šī parka teritorijā gleznainā un klusā vietā, tad arī tūristiem piedāvājums liksies īpaši pievilcīgs. Lielākā problēma ar ko saskārās autors, ir spēja padarīt piedāvājumu pievilcīgu arī ziemas periodā. Bakalaura darba mērķis ir izstrādāt konkrētā uzņēmuma dibināšanas un attīstības plānu, kura pamatdarbība būs saistīta ar tūrisma veicināšanu Latvijas neskartajos lauku reģionos. Darba galvenie uzdevumi ir izstrādāt uzņēmuma stratēģiju, attīstības plānu, veikt konkurentu un nozares kopēju analīzi, kā arī veikt saimnieciskās darbības raksturojumu. Bakalaura darba ietvaros sekmīgi tika aplūkoti un aprakstīti visi galvenie faktori, kas nepieciešami, lai dibinātu un uzsāktu uzņēmuma veiksmīgu darbību.

In this thesis author creates his own company SIA “SM Viesu Nami” and develops companys development plan, as well as, to ensure successful enterpreneurship, author develops business environemt analysis. Idea to create enterpreneurship occured because author owns a property that is not used efficiently. Property is located in exclusive and for tourists attractive Sliteres National park territory, that is located near Baltic sea. Companys location will be National parks most picturesque and quiet place, that will ensure offer for tourists much more attractive. Biggest problem for author was to ensure offer attractive for tourists in winter period. Thesis main goal is to create companys establishing and development plans, which main service is related with tourism in countryside regions. Thesis main tasks are to develop company’s strategy, development plan, analyze main competitors, company’s branch and business environment. During creation of thesis author successfully described all main factors that affects company’s establishment and successfull business growth.
New business SIA „SM Viesu Nami” development plan.
Keywords: Vadībzinātne; uzņēmējdarbība; tūrisms; Dundagas novads; Slīteres nacionālais parks; Baltijas jūra