Darba samaksas izpēte mazumtirdzniecības uzņēmumos un tās optimizācijas iespējas izvērtējums SIA "RIOLATVE" - Skrule, Laura (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba nosaukums ir „Darba samaksas izpēte mazumtirdzniecības uzņēmumos un tās optimizācijas iespējas izvērtējums SIA „RIOLATVE””. Darba mērķis ir izpētīt darba samaksas būtību, analizēt esošo darba samaksas un bonusu sistēmu SIA „RIOLATVE”, un izstrādāt priekšlikumus darba samaksas un bonusu sistēmas pilnveidošanai. Darbā pētīta uzņēmumā pastāvošā atalgojuma sistēmas efektivitāte un motivācija. Atalgojuma lielums nosaka darba ņēmēja apmierinātības līmeni attiecībā pret ieguldīto darbu, tam piemīt atgriezeniskā saite, kas nosaka tā rīcību nākotnē. Pamatojoties uz secinājumiem ir izstrādāti priekšlikumi atalgojuma sistēmas uzlabošanai un motivācijas paaugstināšanai. Darba apjoms ir 86 lapaspuses, darbā iekļauti 19 attēli, 14 tabulas, 4 formulas, 1 pielikums. Atslēgas vārdi: darba samaksa, atalgojuma sistēma, pārdevējs-konsultants.

The Paper’s title is “Estimate of Remuneration in Retail Companies and Assessment of Remuneration Optimization Possibilities in "RIOLATVE" Ltd”. The author aims to examine the remuneration concept’s essence, analyse the remuneration and bonuses system in "RIOLATVE" Ltd”, formulate system’s improvement proposals. The existing remuneration system’s effectiveness and motivation is examined. Remuneration volume determines the employee’s satisfaction level related to the completed work amount, it has feedback shaping the employee’s future actions. Recommendations for the remuneration system’s and motivation’s improvement increase have been formulated following the conclusions made. The Paper’s volume is 86 pages; 19 figures, 14 tables 4 formula and 1 annexes are included. Key words: remuneration, remuneration system, salesperson-consultant.
Estimate of Remuneration in Retail Companies and Assessment of Remuneration Optimzation Possibilities in "RIOLATVE" Ltd
Keywords: Ekonomika