Eiropas Savienības paplašināšanas iespējas un draudi: Turcijas uzņemšanas kritēriju analīze - Babaeva, Leyla (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēmas "Eiropas Savienības paplašināšanas iespējas un draudi: Turcijas iestāšanas kritēriju analīze" aktualitāte pamatojas uz ilgo un sarežģīto Turcijas integrācijas procesu Eiropas Savienībā (ES). Tā kā Turcija neatbilst dažiem kritērijiem, tās integrācija Savienībā tiek atlikta uz nenoteiktu laiku. Darba mērķis ir noskaidrot Turcijas uzņemšanas draudus un iespējas, ka arī izvertēt iestāšanās kritērijus. Darba struktūra sastāv no ievada, trijām daļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Ievadā ir pamatota tēmas aktualitāte, izvirzīts mērķis, kurš jāsasniedz pētījuma rezultātā, un uzdevumi, kas jāatrisina, lai sasniegtu šo mērķi.Pirmajā nodaļā tiek aplūkotas starptautiskās integrācijas teorijas, otrajā tiek apskatīta ES paplašināšana, tai skaitā arī attiecības starp Turciju un ES un trešajā daļā – analīzēta dažādu ES valstu attieksme par Turcijas pievienošanos ES, kā arī ir aprakstīta virkne draudu un Turcijas iespējas piederībai ES. Bakalaura darba nobeigumā tiek piedāvāts secinājums par Turcijas pievienošanās kritēriju izpildi kā arī ir doti priekšlikumi turpmākai Turcijas un ES attiecību attīstībai. Darbā izmantoto tabulu skaits ir 7, attēlu skaits - 9, darba kopējais lappušu skaits ir 76 Atslēgvārdi: Turcijas Republika, pilntiesīga dalība Eiropas Savienībā, Kopenhāgenas kritēriji, demokratizācija, iespējas, draudi.

The theme of the bachelor paper is „ EU enlargement opportunities and threats: Turkey's admission criteria analysis” relevance based on the long and complex Turkey’s integratio into the European Union ( EU). As Turkey does not match some of criteria, it’s integration to Union has been postponed indefinitely. The purpose of bachelor work is to determite Turkey’s admission of threats and opportunities and to examine the accession criteria. The stucture of this work consist of introduction, three parts, conclusions and suggestions. The first chapter discusses the theory of international integration, the second examines EU enlargement, incuding the relations between Turkey and the EU and at the third part- analized different EU countries attitude of Turkey accession to the EU and describes a series of threats and the prospects for Turkey’s EU membership. At the end of bachelor thesis will be offered the conclusion of Turkey’s accession criteria and will be given proposals for the future Turkey’s- EU relations development. The amount of the tables used in the paper is 7, amount of images – 9, the general amount of pages is 76. Key words : EU enlargement ,Republic of Turkey, full membership in the EU, the Copenhagen criteria, perspectives, threats.
EU enlargement opportunities and threats: Turkey's admission criteria analysis
Keywords: Vadībzinātne