Latvijas pilsētu ekonomiskā attīstība no 1990. gadiem līdz šodienai: ekonomikas struktūra un izaugsme - Brutāns, Krists (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbā analizēta septiņu Latvijas republikas pilsētu ekonomiskā attīstība kopš deviņdesmitajiem gadiem līdz 2020. gadam, tādējādi analizējot laika posmu, kurā pilsētās ir mainījies gan ekonomiskās attīstības līmenis, gan nodarbināto un ekonomikas struktūra. Šajā darbā arī tiek veikta ekonometriskā datu analīze, lai noskaidrotu, kādi iemesli ietekmējuši pilsētu labklājības līmeni. Atrasts, ka Latvijas lielo pilsētu ekonomisko attīstību veicina ārvalstu investīcijas, nodarbinātības līmenis un nozaru ar augstu produktivitāti īpatsvars ekonomikas struktūrā.

The Bachelor's work analyses the economic development of seven cities in the Republic of Latvia since the 1990’s until 2020, thus analysing the period during which the level of economic development and structure of employees and economy has changed in cities. Econometric data analysis is also being carried out in this work to find out what causes had an impact on city welfare levels. It has been found that the economic development of large cities in Latvia is promoted by foreign investment, employment rate and share of sectors with high productivity in the structure of the economy.
Economic development of cities in Latvia from 1990s to present: economic structure and growth
Keywords: Ekonomika; Pilsētas; Ekonomiskā izaugsme; Pievienotā vērtība; Nodarbinātie; Investīcijas