Hamleta un Ofēlijas tēli V. Sosnoras dzejā. - Jermakova-Odegova, Veronika (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs ir veltīts Viljama Šekspīra Ofelijas un Hamleta salīdzinājumam ar Ofēliju un Hamletu Viktora Sosnora dzejā. Darbs dalās uz divām daļām. Pirmajā, teorētiskajā daļā runa ir par terminu «mūžīgais tēls», par viņas īpašībām un funkcijām. Ka arī tiek izklāstīts raksturojums Viljama Šekspīra Ofēlijas un Hamleta tēla īpašības un Ofēlijas un Hamleta raksturojums krievu literatūrā pirms Voktora Sosnora. Otrajā, praktiskajā daļā tiek analizētas tris Viktora Sosnora dzejoļi un ar ar to palidzību tiek atrasti tēla transformācijas. Darba autors pievers izmanību arī tekstiem, kurija bija uzrakstiti pirms Viktora Sosnora. Tas ir tēksti, kuri ir nozimīgi Sosnoram, tas ir: M. Cvetaevas un A. Bloka teksti. Pētījums var ieinteresēt literatūrzinātniekus, kuri pēta mūžiga tēla problēmas, kā arī cilvēkus, kurus interesē V. Sosnora darbi.

The bachelor paper is devoted to the research of the transformations of the images of Ophelia and Hamlet in the poetry of Viktor Sosnora. The paper consists of two parts. The first chapter examines the peculiarities of the term “eternal images”, its characteristics and functions. Moreover, the characterization of the images of Ophelia and Hamlet in the play by William Shakespeare and in the Russian literature before V. Sosnova is offered. The second chapter on the basis of the comparative analysis of the images of Hamlet and Ophelia in three V. Sosnora’s poems with the images from Shakespeare’s tragedy reveals the transformations of the images. The author of the BA paper pays attention to the intermediary texts, i.e. to the texts by M. Tsvetaeva and A.Blok that are important for the creation of Sosnora’s Hamlet and Ophelia. The bachelor paper can be of interest for the literary scholars who research the “eternal images” in the Russian literature, as well as for those, who are interested in the works of Viktor Sosnora.
Images of Hamlet and Ophelia in the Poetry of V. Sosnora.
Keywords: Valodniecība; вечный образ; Гамлет; Офелия; У. Шекспир; Виктор Соснора