Populāru grāmatvedības programmu darbība Linux operētājsistēmā - Šteinbergs, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba mērķis bija noskaidrot, kuras no Latvijas grāmatvedības programmām darbojas Linux vidē, noskaidrot populārākās grāmatvedības programmas un izmēģināt to darbību Linux vidē. Lai noskaidrotu populārākās grāmatvedības programmas Latvijā, tika izveidotas divas aptaujas – grāmatvedības programmu ražotājiem un grāmatvežiem. Apkopojot aptauju rezultātus tika noskaidrotas populārākās grāmatvedības programmas Latvijā. Populārāko grāmatvedības programmu darbības pārbaudei Linux vidē tās tika testētas, izmantojot Windows vides emulatorus. Darba rezultāta tika noskaidrots, ka populārākās grāmatvedības programmas Latvijā ir Zalktis, Tildes Jumis un 1C. Tika secināts, ka Linux vidē ir iespējams darbināt programmas Zalktis un 1C.

The goal of my Bachelors Thesis is to find out which Latvian accounting programs work in the Linux operating system, which are the most popular accounting programs and to test their operation in the Linux operating system. Two inquiries were made to tell which are the most popular accounting programs in Latvia – one for the producers of accounting software and one for accountants. The most popular accounting software in Latvia was determined after summarizing the results. Microsoft Windows emulators were used to test the operation of the most popular accounting software in Linux operating system. Results show that the most popular accounting software in Latvia are Zalktis, Tildes Jumis and 1C. Concluding: It is possible to use Zalktis and 1C software in Linux operating system.
Popular accounting software operation in Linux operating system
Keywords: Datorzinātne