Lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" finanšu analīze - Golubeva, Marija (Latvijas Universitāte, 2024)
Šī bakalaura darbs ir vērsts uz AS “Air Baltic Corporation” finanšu analīzi. Pētījuma galvenais mērķis ir veikt AS “Air Baltic Corporation” finanšu analīzi un izstrādāt ieteikumus finanšu situācijas uzlabošanai. Darba struktūra sastāv no divām nodaļām: pirmā nodaļa ir veltīta finanšu analīzes teorētiskajiem aspektiem, bet otrā nodaļa atspoguļo AS “Air Baltic Corporation” darbības raksturojumu, kā arī veic plašu uzņēmuma finanšu analīzi un tā finansiālā stāvokļa novērtējumu. Noslēgumā tiek formulēti secinājumi un priekšlikumi, kuru mērķis ir uzlabot uzņēmuma efektivitāti. Pētījums ir balstīts uz rūpīgu datu analīzi, tostarp informāciju no literatūras avotiem, AS “Air Baltic Corporation” gada finanšu pārskatiem un interneta resursiem.

This bachelor thesis is focused on the financial analysis of the airline AS "Air Baltic Corporation". The main goal of the study is to perform a financial analysis of AS "Air Baltic Corporation" and develop recommendations for improving its financial situation. The structure of the work consists of two chapters: the first chapter is devoted to the theoretical aspects of the financial analysis, while the second chapter reflects the characteristics of AirBaltic's operation, as well as carries out a broad financial analysis of the company and an assessment of its financial position. At the end, conclusions and proposals are formulated, the aim of which is to improve the company's efficiency. The research is based on a thorough data analysis, including information from literature sources, AS “Air Baltic Corporation” annual financial reports and Internet resources.
Airlines AS "Air Baltic Corporation" financial analysis
Keywords: Ekonomika; AS “Air Baltic Corporation”; finanšu analīze; finanšu rādītāji; likviditāte; kapitāla struktūra