Dūkstigala – Rāznas ezera līča ķīmiskais un ekoloģiskais stāvoklis - Semjonova, Indra (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba nosaukums ir „Dūkstigala – Rāznas ezera līča ķīmiskais un ekoloģiskais stāvoklis”. Darba mērķis ir izpētīt, raksturot un analizēt Rāznas ezera līča – Dūkstigala ekoloģisko un ķīmisko stāvokli. Teorētiskajā daļā tiek apskatīti dabas ūdeņu sastāvs un to ietekmējošie faktori, piesārņojuma veidi, ūdenstilpju eitrofikācijas procesi, ezeru tipoloģija, kā arī Rāznas ezera raksturojums, izmantojot dažādus literatūras avotus par šīm tēmām. Analītiskajā daļā tiek analizēts Rāznas ezerā novadīto notekūdeņu daudzums un to piesārņojošo vielu koncentrācijas, apkopoti un analizēti dati par Rāznas ezera ūdeņu ķīmisko stāvokli no 1980. – 2009. gadam. Analizēti Dūkstigala līcī noteiktie ūdens ķīmiskie parametri, kā arī noteikts Rāznas ezera un Dūkstigala līča trofijas stāvoklis pēc Seki diska mērījumiem un hlorofila-a koncentrācijas. Atslēgas vārdi: eitrofikācija, piesārņojums, trofijas stāvoklis, Rāznas ezers, Dūkstigala līcis.

The title of Bacherlor thesis is „The chemical and ecological state of bay Dukstigals in the Lake Razna”. The aim of this work is to explore, describe and analyse the ecological and chemical state of bay Dukstigals in the Lake Razna. The theoretical part presents composition of natural waters and factors affecting it, pollution types, eutrophication processes, lake typology, as well as characteristics of the Lake Razna, using a variety of literature on these topics. The analitical part presents analysis of the amount and concentrations of contaminants in drained waste water in the Lake Razna. The summarized and analysed data of the chemical state of the lake Razna for years 1980-2009 are presented. Chemical parameters of Dukstigals bay, chlorophil-a concenrtation and trophical state were determined and analized in the present thesis. Key words: eutrophication, contamination, trophical state, the Lake Razna, the bay Dukstigals.
The chemical and ecological state of bay Dukstigals in the Lake Razna
Keywords: Vides zinātne