Maksājumu pakalpojumu optimizēšanas iespējas uzņēmumā "AirBaltic" - Brūvers, Dzintars (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba autors: Dzintars Brūvers – Latvijas Universitātes profesionālās studiju programmas ‘’E-biznesa vadība’’ students. Bakalaura darba vadītājs: m.b.a., pētnieks Kārlis Praudiņš. Bakalaura darba tēma: Maksājumu pakalpojumu optimizēšanas iespējas uzņēmumā ‘’AirBaltic’’. Bakalaura darba mērķis: Izpētīt uzņēmuma ‘’AirBaltic’’ piedāvātos maksājuma veidus, novērtēt uzņēmuma ‘’AirBaltic’’ maksājumu veidu trūkumus un izveidot optimizēšanas plānu maksājumu veidu uzlabošanai. Bakalaura darba uzdevumi: 1. Izpētīt literatūru par maksājumu veidiem . 2. Izpētīt uzņēmuma ‘’AirBaltic” vispārējo raksturojumu. 3. Izpētīt uzņēmumā piedāvātos maksājuma veidus. 4. Veikt uzņēmumā piedāvātos maksājumu veidu analīzi un novērtēt optimizēšanas iespējas. 5. Izvirzīt priekšlikumus tālākai uzņēmuma attīstībai saistībā ar pētāmo problēmu. Atslēgas vārdi: Maksājumu veidi, aviācijas nozare, e-komrcija, attīstības iespējas.

Author of the bachelor's thesis: Dzintars Brūvers - student of the University of Latvia professional study program "E-business management". Supervisor of the bachelor's thesis: m.b.a., researcher Kārlis Praudiņš. Bachelor's thesis topic: Optimization possibilities for payment services in the company ‘’AirBaltic’’ The objective of the bachelor’s thesis: To study the types of payments offered by AirBaltic, to assess the shortcomings of AirBaltic's payment methods and to create optimization plans for the improvement of payment methods. Tasks of the bachelor's thesis: 1. To study the literature on payment methods. 2. Examine the general characteristics of AirBaltic. 3. Research the types of payments offered in the company. 4. To analyze the types of payments offered in the company and evaluate the possibilities of optimization. 5. To put forward proposals for further development of the company in connection with the researched problem. Keywords: Payment methods, aviation industry, e-commerce, development opportunities.
Optimization possibilities for payment services in the company "AirBaltic"
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Maksājumu veidi; Aviācijas nozare; E-komrcija; Attīstības iespējas