Rotaļdarbība 5-6 gadu vecuma bērnu radošuma sekmēšanai - rokdarbu nodarbībās pirmsskolā - Krišāne, Aivija (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba autore Aivija Krišāne. Kvalifikācijas darba tēma: rotaļdarbība 5-6 gadu vecuma bērnu radošuma sekmēšanai rokdarbu nodarbībās pirmsskolā. Darba vadītāja Doc.,Dr.paed. Daiga Kalēja – Gasparoviča. Darba mērķis: teorētiski noskaidrot un praktiski pārbaudīt kā rotaļdarbībā rokdarbu nodarbībās pirmsskolā sekmējams 5-6 gadu vecuma bērnu radošums. Darbs sastāv no trīs daļām: 1.Teorētiski pētīts un apkopots radošums un tā sekmēšana pirmsskolā un bērnu psiholoģiskais raksturojums. 2.Pētīta un apkopota teorija par rokdarbu nodarbībām pirmsskolā un mācību saturu. 3.Praktiskajā daļā tiek analizēti un apkopoti rezultāti kā rotaļdarbībā rokdarbu nodarbībās pirmsskolā sekmējams 5-6 gadu vecuma bērnu radošums. Darbs sastāv no 50 lapas puses, 3 tabulām, 4 attēliem, 3 pielikumiem, 41 literatūras avota. Atslēgas vārdi: bērns, rotaļdarbība, radošums.

The author of the work is Aivija Krišāne. The theme of qualification work: “Playful activities to encourage creativity of 5 to 6 years old preschool children in handicraft classes”. Adviser: Doc., Dr. paed. Daiga Kalēja- Gasparoviča. The aim of the work: to carry out theoretical research and to verify practically how creativity of 5 to 6 years old preschool children is promoted in playful handicraft classes. The work consists of three parts: 1.Theoretical study of creativity and its development in preschool and children’s psychological characterization. 2.Theory about preschool handicraft classes and learning content is examined and summarized. 3.Practical part analyses and summarizes the results about how in playful preschool handicraft classes the creativity of 5 to 6 years old children is promoted. The work consists of 50 pages, 3 tables, 4 images, 3 appendixes, 41 literature resources. Keywords: child, playul, creativity.
Playful activities to encourage creativity of 5 and 6 years old preschool children in handicraft classes
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; bērns; rotaļdarbība; radošums; bērns