Lomu spēles skolēnu empātijas attīstībai pamatskolā - Lauze, Liene (Latvijas Universitāte, 2008)
Dipolmdarba autore izpētīja pieejamos literatūras avotus par emocionālo inteliģenci, kā arī lomu spēļu izmantošanu un veica atsevišķa gadījuma izpēti par lomu spēļu izmantošanu angļu valodas stundās, lai attīstītu empātijas spējas pirmsskolas skolēnos. Apkopotie rezultāti bija apmierinoši un autorei izdevās sasniegt mērķi un paaugstināt skolēnu empātijas līmeni stundu laikā, kā arī nākt klajā ar labām lomu spēļu aktivitātēm skolēniem. Neskatoties uz to, ka mērķis tika sasniegts, Diplomdarba autore apsver nepieciešamību veikt plašāku pētījumu, lai sagatavotu un izmēģinātu lielāku skaitu empātiju attīstošas lomu spēles, kā arī lai apkopotu vēl vairāk datu par šo tēmu.

The author of the Diploma Paper studied the literature sources on emotional intelligence as well as the usage of role-plays and carried out a case study on implementing role-plays into the lessons of English in order to develop empathy skills in the primary school students. The results obtained were satisfying and the author managed to achieve her aim and to increase students empathy level during the lessons, as well as to come up with good role-play activities for the students. Despite the fact that the aim was reached, the author of the Diploma Paper considers the necessity of carrying out a much wider research in order to prepare and try out a greater number of empathy developing role-plays as well as to gather more data on the topic.
Role-plays for Developing Primary School Students’ Empathy
Keywords: Pedagoģija